Instruktioner

Instruktioner:

Brug altid rent materiale og kog flasken og sutten for at sikre en god hygiejne.

puppymilk - 12001-Farm-Food-No1-100gr-met-schepje.pngFor at få den rigtige mængde af mælk skal du blande ca. 7,5 gram Farm Food No. 1 i 25 ml vand, eller 30 gram af Farm Food No. 1 per 100 ml vand. Fordi pulverets tæthed stiger med tiden, er det nyttigt at veje den korrekte mængde hele tiden ved hjælp af en skala.

  • Rør pulveret i varmt vand (40-50° C).
  • Lad mælken køle ned til ± 38°C.

Den daglige mængde mælk, som en hvalp/killing har brug for, er afhængig af dens vægt. Omtrentlige værdier: hvalpe 15 ml opløst mælk pr. 100 gram kropsvægt pr. dag og killinger 20 ml opløst mælk pr. 100 gram kropsvægt pr. dag.

For eksempel, en hvalp på 300 gram har behov for ca. 3 x 15 = 45 ml mælk per dag, og en killing på 80 gram har behov for ca. 0,8 x 20 = 16 ml per dag.

Foder indtil dyret er tilfreds, medmindre det er den første fodring. I dette tilfælde skal du fodre mindre men mere ofte.

Rådgivning om fodring, når der ikke er noget modermælk

For unge pattedyr er det meget vigtigt, at de fodres regelmæssigt.

Hvis hundemoren ikke har mælk i starten, er det meget vanskeligt at vurdere, hvorvidt hvalpen nogle gange får mælk fra moderen. Derfor er det meget vigtigt at vurdere behovet for de unge dyr, og det er vigtigt at supplere deres foder med Farm Food No. 1.

Fortsæt altid med at stimulere de unge pattedyr med at drikke fra deres mor.

Hvalpe, killinger og andre nyfødte pattedyr, der er yngre end en uge gammel skal fodres hver anden time, ti gange om dagen. Efter 7 dage kan du fodre hver 2 ½ time, og efter 14 dage hver tredje time. Normalt kan du skippe en eller to fodringer om natten.

Rådgivning om fodring, når der er for lidt modermælk

Når moderen har for lidt mælk, eller når der er for mange nyfødte, så er det vigtigt at supplere med Farm Food No. 1.

Vedrørende de krævede antistoffer er det vigtigt, at hvalpe, killinger og/eller andre nyfødte pattedyr får så meget modermælk som muligt, især i deres første uge. Derfor er det så vigtigt at blive ved med at stimulere de nyfødte dyr til at drikke regelmæssigt i fra deres mor.

puppymilk - Family-jack-russel-terrier-iStock-491965775.jpgDen nemmeste metode til at nå dette mål er at opdele mængden af pulver per liter i to, således kravene for mælken er opfyldt med den del af det, som stadig er tilbage. I tilfælde af at nyfødte ikke drikker tilstrækkeligt (eller ikke er villige til at drikke), kan du altid supplere fodringen med Farm Food No. 1. Om nødvendigt kan du skifte over til standard dosis i den anden uge.

Det er meget vanskeligt at vurdere hvor meget mælk nyfødte dyr får via deres mor, og om alle nyfødte drikker lige meget. Det er derfor meget vigtigt at tage et kig på hvad den enkelte nyfødte har brug for individuelt.

VIGTIGT: Foder med dine øjne! Alle nyfødte pattedyr er ikke ens.

Masser maverne på hvalpe, killinger og/eller nyfødte pattedyr efter hver fodring for at hjælpe med afføringen!

Også velegnet til moderen

Under graviditeten og amningsperioden har hundemoren behov for masser af næringsstoffer og kan derfor, som supplement til den sædvanlige fodring, også drikke Farm Food No. 1 for at få ekstra styrke og stimulere mælkeproduktionen.