Skifte

Skift til fast føde.

“Uden en god enteriske flora er der ingen godt helbred” er et slogan, der ifølge vores erfaring får mere og mere betydning. Vi oplever et stigende antal diarré og andre tarmproblemer (og ikke kun i hvalpe) som følge af dårligt udviklet tarmflora. Vi taler om et dårligt udviklet tarmflora, når der ikke er nok forskellige bakteriekolonier til stede. I dette tilfælde bliver maden ikke fordøjet ordentligt; det begynder at rådne og fører til gæring i tyktarmen. På grund af dette opstår diarré, og hunden er fanget i en ond cirkel, og det er svært at få det ud uden en naturlig tilgang.

Sundhed starter med god tarmflora.

Som en første forudsætning for et godt helbred er det vigtigt, at en stabil tarmflora udvikles i en tidlig fase af livet. Med hensyn til dette er der 3 facts der er ekstra vigtige!

  • Hvalpe fødes uden nogen form for tarmflora.
  • Under Hvalpefasen skal tarmfloraen udvikles gennem indtagelse af gode bakterier via råmælk.
  • Alle former for tørfoder, (også Farm Food HE) er per definition sterilt og udvikler derfor ikke tarmflora.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.pngDe ovennævnte facts er som udgangspunkt den grundlæggende rådgivning. Fodringen af hvalpe skal muliggøre udviklingen af en stabil tarmflora.

For udviklingen og vedligeholdelsen af en god og stabil tarmflora er det meget vigtigt, at hunden får særlig gode bakterier udefra gennem sin fordøjelse. Eksponeringen for disse bakterier behøver ikke at finde sted med den daglige fodring. Det er vores erfaring, at hunde stabiliserer tilstrækkeligt deres tarmflora, når de bliver udsat for gødningen fra plantespisere (kaningødning, fåregødning osv.).

Men da det ikke er alle hunde og især ikke alle hvalpe der har adgang til ovenstående, er vores standard rådgivning at supplere fodringen af hvalpe med fersk kød indtil en alder af 6 uger.

I mellemtiden følger og anvender flere og flere avlere vores rådgivning. Gennem erfaring ved vi, at en kombination af fersk kød baseret på bøf og vom, der er koloniseret med gode naturlige bakterier, som findes i Food Fresh Tripe & Heart Complete, giver det bedste resultat.

Skift over til fast føde gennem 3 faser

Fase 1 – fra 3 uger

Hav altid frisk drikkevand tilgængelig til hvalpen.

Fra en alder af 3 til 4 uger starter du med den supplerende fodring af hvalpe, opdelt i mindst 5 fodringer om dagen. Start med Farm Food Fresh Beef Complete for at vænne hvalpene til de nyttige bakterier. Reducer gradvist mængden af mælk og øg mængden af fersk kød.

Fra omkring 5 uger frem, kan du blande Farm Food Fresh Beef Complete med lidt af Food Fresh Tripe & Heart Complete. For blandingen har vi, ved siden af containere af 400 gram, praktiske små pølser af 110 gram hver tilgængelig.

Fortsæt med mængden af fodringer per dag, men reducer mængden af mælk hver gang.

Fase 2 – fra 6 til 8 uger

Mellem 6 og 8 uger kan du langsomt skifte til Farm Food HE tør hundemad.

I løbet af disse to uger reduceres Food Fresh Tripe & Heart Complete langsomt, og du fodrer dem en stigende mængde af Farm Food HE (stadig spredt over mindst 5 fodringer per dag). Kvaliteten af afføringen bestemmer forholdet mellem fersk kød og Farm Food HE. Observer dine hvalpe og fodre dem i overensstemmelse hermed.

Den eneste fact du skal huske er: 50 gram Farm Fresh Food er lig med 25 gram Farm Food HE.

Fase 3 – fra 8 uger

Fra 8 uger indtil ca. 8 måneder erstatter du Farm Food HE med Food Fresh Tripe & Heart Complete fersk kød til 2 dage per uge.

Da Farm Food HE er komprimeret tørfoder (samt vores fersk kød, der er baseret på oksekød) kan du blande Farm Food Fresh med Farm Food HE uden problemer. Det samme forhold gælder også for 50 gram Farm Food Fresh, som er lig med 25 gram Farm Food HE.

Bagefter kan du fodre den Food Fresh Tripe & Heart Complete 1 dag per uge, indtil din hund er vokset op (indtil en alder af 18-24 måneder).

Til vedligeholdelse af tarmfloraen råder vi desuden råd at give din voksne hunde en ugentlig fersk kød-dag (Food Fresh Tripe & Heart Complete).

Bagefter kan du fodre den Food Fresh Tripe & Heart Complete 1 dag per uge, indtil din hund er vokset op (indtil en alder af 18-24 måneder).

Til vedligeholdelse af tarmfloraen råder vi desuden råd at give din voksne hunde en ugentlig fersk kød-dag (Food Fresh Tripe & Heart Complete).

Farm Food HE produkter