Bakteriedannelse i tarmene er vigtigt!

En sund tarmflora er en af grundpillerne i din hunds almene sundhedstilstand. Når tarmfloraen er i ubalance eller utilstrækkelig, er det umuligt at undgå sundhedsproblemer. Hud-, pels- og fordøjelsesproblemer eller allergier stammer ofte fra en forstyrrelse I tarmfloraen. Derfor har vi også altid opfordret vores kunder til at indføre såkaldte “fersk kød-dage” baseret på uvasket grøn kallun, som tilsættes deres hunds mad som supplement til tørfoder, idet det indeholder naturlige probiotika og præbiotika.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

Indholdet af præbiotika, gode bakterier og enzymer i Farm Food Fresh Menu kombineret med den unikke sammensætning af ingredienser kan delvis erstatte den probiotiske effekt af den rå grønne kallun.

Præbiotika er specifikke kostfibre, der ikke opløses i mavesyren og ikke fordøjes i tyndtarmen. Så de ender ufordøjet i tyktarmen. Dér fungerer de som mad for tarmbakterier. Mens de nedbrydes af disse bakterier, udløses nyttige stoffer, som fremmer et godt helbred, hvilket igen stimulerer den fortsatte tilstedeværelse, vækst og aktivitet i tarmfloraen.

Derudover har vi altid talt varmt for det faktum, at komplet friske kødprodukter af høj kvalitet er en god og sund måde at fodre din hund på.

Dannelse af tarmflora

Ligesom alle andre ufødte individer har hvalpe ingen tarmflora, før de bliver født. De første bakterier kommer ind i fødselskanalen under fødslen. Efter fødslen kommer hvalpene i højere grad i kontakt med bakterier fra de omgivelser, moderen opholder sig i. Fordi de drikker mælk fra moderen, er pH-værdien (surhedsgraden) i maven høj nok til, at disse bakterier kan passere ubeskadigede gennem maven. Når de ankommer i tarmene, sætter de sig på tarmvæggen, hvorefter dannelsen af tarmflora begynder.

Så længe hvalpene drikker mælk, består tarmfloraen primært af bifidobakterier. De er ekstremt værdifulde, idet disse såkaldte “gode bakterier” danner forskellige syrer, der slår skadelige bakterier ihjel.

Når hvalpene stopper med at drikke mælk, reduceres pH-værdien (surhedsgraden) i maven. Ligeledes reduceres risikoen for, at skadelige bakterier kommer ind i tarmsystemet. Men de mest værdifulde bakterier – dem, der kunne komme ind i dieperioden – kan heller ikke komme ind længere. I naturen ser vi, at hunde kompenserer for dette, ved at hvalpene spiser mad, som forældrene har kastet op. Og på den måde fortsætter dannelsen af en sund afbalanceret tarmflora.

Det er vigtigt for især hvalpe, at deres første fast føde indeholder næringsstoffer, men også at den hjælper med at sikre en sund afbalanceret tarmflora. Derfor anbefaler vi også, at man kun giver dem Farm Food Fresh Menu de første par uger (eventuelt suppleret af Farm Food No.1) som supplement til modermælken.

Vi anbefaler, at man starter med “Beef Complete” og gradvist skifter til “Tripe & Heart Complete”, når hvalpene er seks uger gamle.

Egner sig til daglig foder eller tilskudsfoder på alle livsstadier.

Som tidligere nævnt siger det sig selv, at Farm Food Fresh Menu “Tripe & Heart Complete” og “Beef Complete” egner sig perfekt som dagligt måltid til din hund, uanset alder og race, idet produktet indeholder alle nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Det kan også anvendes som “blandingsfoder” med vores komplet koldpressede hundefoder Farm Food HE.

Du bør dog aldrig blande Farm Food Fresh Menu med ekstruderet eller bagt foderpille, idet fordøjeligheden er anderledes. Dette kan resultere i tynd midlertidig afføring.

Farm Food HE produkter