Hvorfor Farm Food HE?

Farm Food HE: koldpresset, naturligt hundefoder siden 1982.

Indeholder ingen kemiske antioxidanter, konserveringsmidler, tilsatte farvestoffer, duftstoffer eller smagsstoffer.

Takket være renheden af de anvendte råstoffer er det ikke nødvendigt at tilsætte kemiske antioxidanter og konserveringsmidler til Farm Food HE. Det er også grunden til Farm Food HE’s begrænsede holdbarhed (op til 6 måneder efter produktion). Blandt andet fordi der ikke er tilsat konserveringsmidler, er det vigtigt, at foderet kan “ånde”, så man undgår gæring og svampedannelse.

Det betyder, at Farm Food HE IKKE må opbevares lufttæt aflukket i tønder eller andet, hvor der ikke kan komme ilt til!

Farm Food HE indeholder ingen bindemidler

Bindemidler tilsættes ofte for at opnå en hårdere pille. Ulempen er imidlertid, at de binder visse sporeelementer i tarmkanalen, således at de ikke kan optages. Herved kan der opstå uligevægt i foderet, som på længere sigt har en meget uheldig effekt på hundens sundhed. Hvis der ikke bruges bindemidler, indebærer det dog, at der sommetider kan dannes lidt mel eller grus. Men det tager vi gerne med i købet, for det drejer sig jo først og fremmest om din hunds sundhed!

Farm Food HE er ikke ekstruderet

Farm Food HE er koldpresset. For at undgå, at værdifulde næringsstoffer som protein og fedt beskadiges, eller vitaminer går tabt, bliver Farm Food HE ikke ekstruderet men koldpresset. Alle ingredienser, som skal være kogt for rigtigt at kunne fortæres (korn), er først blevet behandlet, før de bearbejdes i den endelige sammensætning.

Hunde får en mere livsglad og stabil karakter

Vi hører gang på gang, at hundene, efter at man er gået over til Farm Food HE, er blevet mere livsglade og veltilpasse. Det skyldes de rene råstoffer af ypperste kvalitet, som vi bruger. Da vi især bruger (hollandske) oksekødsproteiner og hæmoglobinpulver af bedste kvalitet, kræves der et proteinindhold på 24% for til fulde at dække behovet for aminosyrer. Herved dannes der ved fortæringen betydeligt færre affaldsstoffer, således at leveren belastes mindre.

Og den kendsgerning, at vi ikke har tilsat farve-, duft- og smagsstoffer eller kemiske antioxidanter, bindemidler og konserveringsmidler til Farm Food HE, har højst sandsynligt en positiv effekt på karakteren.

Hundene bliver kraftigere og mere muskuløse

Hunde æder af natur pattedyr. Derfor er der under udviklingen af Farm Food HE taget hensyn til hundenes naturlige næringsmønster. Derfor bliver der ved tilberedningen af Farm Food HE brugt oksekød og hæmoglobinpulver som proteinkilde. Aminosyremønsteret i oksekød svarer nemlig hos hunden mest til den naturlige udvikling af kroppen. Herved bliver hundene kraftigere og mere muskuløse.

Farm Food HE indeholder ikke kylling eller andet fjerkræ

Fordi det meste kylling (fjerkræ), som bruges, stammer fra dyr, som er blevet slagtet på toppen af vækstperioden (slagtekyllinger fra 5 til 6 uger gamle), indeholder skroget af kyllingen mange naturligt tilstedeværende væksthormoner (disse naturlige væksthormoner produceres i hypofysen på kyllingen). Desuden indeholder brusken meget prolin, en såkaldt “aminosyre”, som modarbejder virkningen af rigtige aminosyrer (prolin er en antagonist).

Det er vores erfaring, at en kombination af ovennævnte faktorer har en negativ indflydelse på hundenes totale sundhed. Især unge hundes vækst og ældre hundes frugtbarhed ser ud til at blive påvirket negativt af de naturlige væksthormoner. Hvis der imidlertid bruges voksne høns (som f.eks. er slagtet efter, at de ikke længere lægger æg), optræder disse negative effekter ikke eller i betydeligt mindre omfang.

Unge hunde vokser mere regelmæssigt

Når hvalpe fra begyndelsen fodres med Farm Food HE, i kombination med Farm Food Fresh Kallun & Hjerte Komplet, vokser de mere regelmæssigt, uden de kendte vækstudsving og vokseværk. Denne regelmæssige vækst betyder en bedre udvikling af knoglerne og sørger for, at hundens ledbånd og sener også, og i forhold til knogleudviklingen, kan udvikle sig i et regelmæssigt tempo, så de bliver mere stabile.

Vi hører tit fra hundeopdrættere, at hundene altid vokser i det “rigtige forhold”. Her er det også værd at bemærke, at det ser ud som om hundene vokser langsommere i forhold til hvalpe af samme kuld, som er blevet fodret med et andet foder, men når de først er blevet voksne, er de lige så store. Især hos store racer er det meget iøjnefaldende.

Pelsen bliver bedre og mere fyldig

Især når der bruges rent oksefedt, som ikke opvarmes til mere end 90°C, før det forarbejdes i Farm Food HE, (suppleret med lecithin og koldpresset hørfrøolie eller skotsk lakseolie for ekstra omega 3 og 6 fedtsyrer), belastes hundenes stofskifte ikke så meget. Farm Food HE er ikke ekstruderet men koldpresset, og det er absolut til gavn for hudens og pelsens kvalitet.

Disse ting, sammen med den høje proteinkvalitet og det forhold, at der ikke bruges bindemidler, kemiske antioxidanter og konserveringsmidler er blandt andet årsagen til, at fodertekniske hud- og pelsproblemer undgås og, at pelsens farve og struktur igen bliver, som de skal være!

Ældre hunde får “den anden ungdom”

Påfaldende mange Farm Food HE kunder fortæller, at ældre hunde bliver ved med at være mere aktive og livsglade end hunde i samme alder, som får et andet foder.

Vi hører også jævnligt fra hundeejere, at deres hund er begyndt på “den anden ungdom”, efter at de er gået over til Farm Food HE. Det skyldes udelukkende Farm Food HE’s unikke sammensætning og renhed, som ydermere forbliver fuldstændig intakt, fordi foderet ikke ekstruderes men koldpresses.

Farm Food HE giver en fin afføring

Hunde, som fodres med Farm Food HE, har i reglen en meget fin afføring. Ingen tynd afføring med en mærkelig farve men fine, mørke hundehømhømmer. Sammenlignet med andre hundes afføring, er afføring fra hunde, der fodres med Farm Food HE, en del mørkere. Det skyldes udelukkende, at foderet er let fordøjeligt.

Farm Food HE indeholder meget energi pr. kilogram med en fordøjelighed på over 86%, og derfor er mængden af afføring, efter tilvænning, forholdsvis lille. Afføringen indeholder dog tilstrækkelig meget fugt til, at hunden ikke behøver at presse. Afføringens konsistens sørger for, at analkirtlerne også bliver “masseret”, når hunden besørger.

Farm Food HE er beregnet til alle hunde i alle aldre

Fordi hunde i forskellige aldre eller under forskellige omstændigheder har ikke brug for andet, men mere eller mindre af det samme foder, som er i biologisk ligevægt, kan du fodre alle dine hunde, fra hvalp til senior, med et og samme Farm Food HE foder. Hvis din hund lider af glutenallergi, er der en speciel (hvede)glutenfri sammensætning med samme specifikationer.

Til hvalpe og små racer er der Farm Food HE “Mini” med præcis samme sammensætning som det normale foder, men pillerne er en smule mindre (6 mm), så det er nemmere at æde for hvalpe eller små racer.

Farm Food HE, en god kilde til prebiotika

Farm Food HE indeholder prebiotika i form af inulin; en uopløselig sukkerart (FOS), som udvindes af bl.a. cikorierod. Farm Food HE er derfor en glimrende måde at forsyne de gode bakterier i tarmfloraen med ekstra næring.

Farm Food HE kan udmærket kombineres og blandes med Farm Food Fresh Komplet. Farm Food HE er derfor et rigtigt godt valg i tillæg til Farm Food Fresh frisk kød.

Rene råstoffer og ingredienser, som også er beregnet til mennesker.

Der stilles samme krav til kvaliteten af alle råstoffer og ingredienser i Farm Food HE, som der stilles til fødevarer, beregnet til mennesker. Sammensætningen og kvaliteten af de anvendte råstoffer i Farm Food HE sørger for en optimal biologisk ligevægt, den høje biologisk værdi af proteinerne og en optimal fordøjelighed på over 86%.

Farm Food HE: koldpresset, naturligt hundefoder siden 1982

Det må være helt oplagt, at vi fokuserer meget på kvaliteten og renheden af alle de ingredienser, som bliver brugt til tilberedningen af Farm Food HE. Det gør vi for at undgå overbelastning af leveren. Det er rent faktisk årsagen til, at hundene på langt sigt “klarer sig så godt” med Farm Food HE.


Observera: Farm Food Fresh finns ännu inte tillgängligt i hela Europa. På de ställen där Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete omnämns kan man byta ut 20 % av Farm Food HE mot den dubbla mängden rå, otvättad vom och blanda den med Farm Food HE.

Eftersom Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete innehåller alla näringsämnen för en komplett och hälsosam måltid, är rå otvättad vom inte komplett. En hund behöver minst 75 % av näringsämnena i Farm Food HE för att måltiden ska bli komplett, resten av måltiden bör bytas ut mot rå otvättad vom för att stimulera tarmfloran.

50 gram Farm Food HE motsvarar 100 gram Farm Food Fresh.

Så om du ger en hund 100 gram (exempel!) Farm Food HE per måltid (men vill ge din hund FF Fresh Complete istället), kan du ge den 80 gram Farm Food HE och 40 gram rå otvättad vom (man dubblar de 20 procenten).

Ett alternativ till Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete eller rå otvättad vom är att ge ett mål rent kött som innehåller minst 60 % grön (smutsig eller otvättad) vom.

 

Farm Food HE produkter